torstai 1. toukokuuta 2014Vappu Trierissä

Trier on Saksan vanhin kaupunki, jonka jo muinaiset roomalaiset perustivat ennen ajanlaskumme alkua. Roomalaisvallan ajalta on vielä paljon merkkejä näkyvissä katukuvassa.

 

Roomalaissilta ensimmäiseltä vuosisadalta, joka on tuloväylä kaupunkiin Moselin yli.

Keisarin kylpylän muurit 4. vuosisadalta ovat kestäneet nykypäiviin asti.
 


Palanen historiaa ajan ja vihreyden patinoimana.
Vappuaamu vaaleni aurinkoisena ja lämpimänä. Saimme nauttia monipuolisesta aamiaisesta viihtyisässä hotellissamme. Kaikki yksityiskohdat oli hyvin valmisteltu. Jopa varpusille oli annettu syömistä ruokasalin eteen, jotta saatoimme seurata ikkunasta niiden ateriointia. Siirappimaista musiikkia pan-huilulla ja päälle päätteeksi lasi samppanjaa.
 
Marxin syntymäkodista on tehty museo. Odottelimme sen oven edessä jonkin aikaa, vaikka se olisi pitänyt olla jo tunti sitten avattu. Lopulta nuori nainen saapui anteeksipyydellen avaamaan oven. Sieltä saimmekin vapun kunniaksi rautaisannoksen Euroopan poliittista historiaa 19. ja 20. vuosisadalta sekä Marxin ja hänen perheensä elämästä.
 
Sää oli museokäynnin aikana muuttunut pilviseksi. Sen jälkeen kävelimme vanhassa kaupungissa katsellen tärkeimpiä nähtävyyksiä. Sade alkoi hiljalleen kiihtyä kävelymme aikana.

Marx muodissa?

Neitsyt Maria Liebfraukirchen oven suussa.
 

Nuorten iloista vapun viettoa
Mikä on tämä korea puu?


EU-vaalit tulossa.
Emme onnistuneet lukuisista yrityksistä huolimatta saamaan netin kautta bussilippuja Hahnin lentokentälle. Turisti-infon rouva sai liput lopulta omalla luottokortillaan. Bussin lähtöpaikastakin oli epäselvyyttä, koska liikennettä hoitava yhtiö ei ollut ilmoittanut uusista pysäkkijärjestelyistä infoon.
 
Loppu hyvin. Kaikki hyvin. Pääsimme bussin kyydissä Hahniin.
 

Jalkoja tarvittiin tässä reissussa. Kiitos niille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti