perjantai 25. huhtikuuta 2014

Atlantin rantaan

Bruggesta lähtiessämme poikkesimme Vrouw Marian kirkossa, mutta Michelangelon patsas oli museossa, joka ei ollut vielä auki.Saimme ostettua  kuitenkin postikortin.

Sitten IC 509- junalla takaisin Brysseliin. Laitoimme matkalaukut ja reput säilytykseen ja lähdimme kävellen vanhaan keskustaan pitkin Avenue de Stalingradia.Ihmettelimme valtavaa torvea kadun päässä.


Sataa tihuutti hieman. Sateenvarjo tietysti unohtui matkalaukkuun, jatkoimme matkaa urhollisesti kohti toria. Grote Marktia reunustavat upeat vanhat talot, joiden seiniä koristavat vaakunat, patsaat ja kullatut krumeluurit. Turisteja kuin helluntaiepistolassa. Sama meno jatkui Manneken Pis'llä.

Parkkipaikan voi varata näinkin:

Sissi kaivaa junaliput laukustaan:


THA n:o 4301:


THA 9338 lähti täsmälleen klo 12:43. Vaunut ovat hieman matalampia kuin normaalit junanvaunut. Meno onkin hyvin vakaata normaalinopeudella. Vasta sitten kun juna kiihdyttää huippunopeuteensa 300 km/h tulee pientä sivuliikettä ja kallistelua. Nopeuden huomaa parhaiten siinä, kun toinen vastaan tuleva luotijuna pyyhältää sekunnissa ohi ja viereisellä moottoritiellä autot menevät kuin kävelyvauhtia.

Ratalinjalle Brysselistä Pariisiin tulee matkaa n. 300 km. Linjaus ei ole lyhin mahdollinen, vaan suuntautuu ensin lounaaseen Lilleen ja vasta sieltä kääntyy suoraan Pariisiin.

Maaseutu on Ranskan puolella paljon väljemmin asuttua kuin Belgiassa ja Saksassa. Paljon erilaisia peltoja, keltaista rypsiä, vihreätä heinää ja orastavaa viljaa, ruskeita vastakylvettyjä. Saavumme Pariisiin tarkalleen aikataulun mukaan klo 14:08. Eli 1 h 22 minuuttia.

Pariisiin tulimme Gare du Nordille, josta meidän on päästävä St. Lazare'lle RER E-paikallisjunalla. Infosta saimme ostettua junaliput. Juna kulkee syvällä tunnelissa.  Monen mutkan kautta löydämme taas maanpinnalle ja oikean laiturin.

TRN 3311 vie meidät  kolmessa tunnissa niin pitkälle länteen, että Atlantti tulee vastaan. Lähes kaikki istuimet tulevat täyteen. Juna pysähtyy välillä viidessä paikassa. Asemat eivät ole Caenin'a lukuunottamatta suuria. Aseman vieressä parkkipaikat täynnä työmatkalaisten autoja.

Vaunumme tyhjenee väliasemilla melkein kokonaan. Junasta purkautuu laiturille vielä väkeä runsaasti. Perillä  Cherbourgissa olemme klo 18:17.

Ilma on hieman viileämpää näin meren rannalla, sataman läheisyys näkyy siinä että ensimmäiset vastaantulijat ovat juopuneita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti