keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Päivä Bruggessa


Historium ei ole perinteinen näyttely vaan nykyaikaisella videotekniikalla elävöitetty virtuaalimatka keskiaikaiseen Bruggeen. Kuljetaan pienryhmiin jakautuneena huoneesta toiseen luurit korvilla. Seuraamme nuorta Jacobia maalarimestari Jan van Eyck'n asioilla etsimässä mallityttöä, vihreää papukaijaa, tullissa. Brugge on kansainvälisen kaupan ja merenkulun keskus tuohon aikaan. Pörssi lienee täällä saanut alkunsa erään ravintolan pöydän ympärillä.



Kaupunki on maineensa mittainen. Kanavaverkosto kuin Venetsiassa. Talot kaikki kauniisti restauroituja ja ainutlaatuisia. Joka talolla on varmasti oma kertomuksensa. Ammattikunnilla eli killoilla omat katunsa ja vanhoilla kaupunkivaltioilla omat talonsa. Rakennusperintöä on vaalittu ja nyt se on valtaisan turistibisneksen käytössä.



Keskiviikkoisin on torilla markkinat. Tämä näkymä on kuvattu Hitoricum -näyttelyn terassilta.



Pitkän kävelyretken jälkeen maistui savulohisaaatti16,50 e ja jälkiruuaksi täällä hyvin suositut vohvelit jäätelön kanssa.



Illalla ajattelimme vielä mennä katsomaan Michelangelon Madonnaa Vrouw Marian kirkkoon, mutta kirkko ehti mennä kiinni, joten suuntasimme Luc Vanlaeren harppukonserttiin. Meille tuntematon taiteilija osoittautui ei vain taitavaksi harpistiksi, vaan myös säveltäjäksi ja monien etnisten soittimien tuntijaksi. Hän esitteli soittimia ja sävellyksiään ranskaksi ja englanniksi, osin myös espanjaksi. Yleisössä oli brittejä, ranskalaisia, meksikolaisia, argentiinalaisia ja tietysti kaksi suomalaista.
Illan päätteeksi Lue  Vanlaeren  runosta:

 born into the journey of life
 we travel towards the unknown
our stars and milky ways
are stones and dusty roads

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti