lauantai 22. huhtikuuta 2017

Mantovaan


Lauantai 22.4.

Päivä valkeni aurinkoisena ja Casanovan kammarissa tuntui viileältä, joten puimme nyt runsaasti vaatetta. Suunnistimme googlen opastamana läpi sokkeloisten kujien Markuksen torille. Näin aamusta Venetsia on parhaimmillaan: tungosta ei vielä ole ja kaikki nähtävyydet ovat paremmin havaittavissa.

Canal Grande Rialton sillalta.


Markuksen tori lauantaiaamuna.

Turistiryhmä Markuksen torilla.Matkalla torille poikkesimme aamiaisella paikallisessa leipomossa ja saimme hyvää kahvia, tuoretta leipää, pomelotuoremehua ja pistaasileivoksen. Ostoksistamme jäi vielä matkaevästäkin.
Etenimme reipasta vauhtia Rialton sillan kautta torille, nopea katsaus turistiryhmien kansoittamaan toriin ja vauhdikkaasti takaisin hotellille huuhtomaan matkan hiet ennen junamatkaa.

Luotijuna Venezia-Milano. Tämä juna pyyhkäisee koko välin ajassa 2:25.

Tämän päivän junamatkamme ensimmäinen kohde oli Verona, jossa käväisimme haistelemassa Romeon ja Julian tunnelmaa asema-aukiolla. Huomasimme seuraavan junan lähtevän Mantovaan vartin päästä, päätimme jättää romantiikan nuorille ja edetä kohti majoituspaikkaamme Rivalta sul Minciota Rodigon kunnassa. Emme tienneet paikasta entuudestaan mitään. P:tä kiinnosti siellä oleva luonnonpuisto ja mahdollisuus pyöräillä. Olihan luonnonrauha monen ison kaupungin jälkeen myös S:n mieleen.
Paikallisbussia odotellessamme kävimme Mantovassa kahvilla ja söimme aamuiset eväät läheisessä puistossa.
Kartan ja bussikuskin avulla osasimme jäädä pois oikeassa paikassa ja suuntasimme kohti hotellia, joka jälleen paljastui yksittäiseksi huoneeksi isäntäperheen taloa vastapäätä. Emäntämme ei osannut lainkaan englantia, muta italiaa hän puhui sitäkin vuolaammin, Perheen poika kutsuttiin paikalla ja hänen avullaan saimme keskeisimmät asiat selville. Saimme mm. polkupyörät käyttöömme.
Illemmalla tutustuimme tähän pikkupaikkaan: Kävimme Mincio -joen rannassa, jossa pojan kaveri kuljetti turisteja pienellä purkilla pitkin jokea. Etsimme mahdollisia ruokapaikkoja: joista useimmat vaikuttivat olevan kiinni. Löysimme yhden joka avattaisiin illalla seitsemältä. Ensin olimme ainoat asiakkaat, kunnes tovin päästä paikka oli täynnä paikallisia.

Mincio-joella.
 Muistomerkki sodassa kaatuneille Rivalta sul Mincion keskustassa. Rodicossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti